Известие

Collapse
No announcement yet.

турбо - проблем?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• турбо - проблем?

Здравейте колеги,
    моля помагайте, защото от доста време немога да разбера от къде идва този звук, дали е от турбото или маркуч. Клипът не е на моята кола, но звукът е същият при подаване на газ.

https://www.youtube.com/watch?v=J4YWfDK6kjw
    https://www.youtube.com/watch?v=a2bqV5RJo-k
    Last edited by MaDHaCkEr; d.m.y г., 18:24.
    Alfa Romeo 156 2.4 JTDm 20v
    sigpic

Виж маркуча от филтъра до турбото дали е здрав. Възможно е и от меката връзка да е, но пък ще по-шумна като цяло. Ако имаш спукан маркуч към смукателния колектор вероятно ще пуши повече.
    Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD 150ps+gt2256v hybrid

Comment

Погледни си маркучите след турбото където има притегателни скоби. Ако има омасляване от там свисти. Също така виж отдолу на корпуса на гасящата клапа дали не ти е омаслено.
      Губиш ли масло?

Comment

При мен издаваше такъв звук и се оказа охлабена скоба тази дето съм оградил в червено ! Но при мен освен звука се замисляше на трета скорост...след стягане на скобата всичко се оправи ! Приемам,че твоята кола е друг модел не знам точно как е там но погледни
        Last edited by eproHD; d.m.y г., 11:27.
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
          При мен издаваше такъв звук и се оказа охлабена скоба тази дето съм оградил в червено ! Но при мен освен звука се замисляше на трета скорост...след стягане на скобата всичко се оправи ! Приемам,че твоята кола е друг модел не знам точно как е там но погледни
          По-различно е. При теб се е замисляла защото е смукала след деБиломера

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
            По-различно е. При теб се е замисляла защото е смукала след деБиломера
            Да отбелязал съм,че не знам как е конструкцията при него! Но нека прегледа всички скоби по турбо пътищата не е толкова сложно
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
              Да отбелязал съм,че не знам как е конструкцията при него! Но нека прегледа всички скоби по турбо пътищата не е толкова сложно
              не се засягай с тези удивителни. Аз просто помагам

Comment

не се засягай с тези удивителни. Аз просто помагам
                Удивителен не значи ,че съм се засегнал а да се обърне внимание,че съм отбелязал
                sigpic

Comment

Много благодаря за информацията, след като се задопли времето ще разглобя и ще прегледам всичко наред. Мощност незнам дали губи, защото така съм я купил и незнам как е вървяла преди този проблем. Но след като отстраня проблема ще пиша и ще кажа дали има разлика.
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от MaDHaCkEr Покажи съобщение
                    Много благодаря за информацията, след като се задопли времето ще разглобя и ще прегледам всичко наред. Мощност незнам дали губи, защото така съм я купил и незнам как е вървяла преди този проблем. Но след като отстраня проблема ще пиша и ще кажа дали има разлика.
                    Попитах те харчили масло. Колкото до мощност - ако след 1800 оборота излита, значи е добре

Comment

Маслото не го пипа, като диманика е ОК и след 1800 оборота излита, но този звук ме дразни. Звукът се чува най-силно в ниските обороти.
                      sigpic

Comment

Погледни си маркучите след турбото където има притегателни скоби. Ако има омасляване от там свисти. Също така виж отдолу на корпуса на гасящата клапа дали не ти е омаслено.
                        Губиш ли масло?
                        Къде се намира тази гасяща клапа?
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от MaDHaCkEr Покажи съобщение
                          Къде се намира тази гасяща клапа?
                          Там където влиза маркучът в колекторните тръби

Comment

Там където влиза маркучът в колекторните тръби
                            Alex,ще разясниш ли какво общо има тази клапа и как точно работи тя?
                            Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++

Comment

Като гасиш мотора тя се затваря и моторът заспива без притрисане

Comment

Working...
                              X